Bij Quercus Energy Technicians draait alles om persoonlijke aandacht en het borgen van de kwaliteit. Daarom werken we nauw samen met 2NextLevel, het examenbureau van Rianne Voskuil. Rianne hecht net zoveel waarde aan een persoonlijke aanpak en een hoog examenniveau als wij. Samen zorgen we ervoor dat elke cursist gecertificeerd vertrekt!

Onafhankelijk examineren om het niveau te borgen
Rianne heeft affiniteit met de techniek en durft best te zeggen dat ze zelf ook technisch is. “Ik zie en snap wat die mannen doen tijdens zo’n examen, maar ik doe het ze niet na hoor! Voor het afnemen van praktijkexamens zorgen we dus altijd voor externe, onafhankelijke examinatoren. Dit zijn mannen met veel kennis en ervaring in het vak.” Rianne neemt alle theorie-examens voor haar rekening. “Ik krijg het meest energie van het contact met cursisten, de mondelinge (voorlees)examens vind ik daarom het leukst. Cursisten die moeite hebben met de Nederlandse taal, begrijpend lezen of met dyslexie, kunnen op deze manier hun examen afleggen. De NEN 3140 en de NEN 3840 certificeringen vinden nu bijna wekelijks plaats. Hierin zie je de groei van Quercus Energy Technicians mooi terug. Er is steeds meer vraag naar vakgerichte instructies en wij zorgen graag voor een gedegen examenvoorbereiding! We doen het samen omdat het zo mooi is dat elke cursist gecertificeerd vertrekt. Mijn bureau was het eerste bureau dat ook online examinering mogelijk maakte voor de technici in Nederland dat Stipel-gecertificeerd wilde zijn. Dat maakt dat Quercus dit ook direct kon aanbieden. In deze branche is het heel wat waard om zo het kennis- en competentieniveau van technici aan te kunnen tonen. Veel bedrijven eisen bovendien een Stipel-certificaat, naast de NEN 3140/3840 zeker voor de BEI en de VIAG.”

“Heel wat waard om met een Stipel-certificaat het niveau aan te kunnen tonen”

Korte lijntjes met Quercus Energy Technicians
“Het is fijn om samen te werken met Quercus, we weten elkaar snel te vinden voor het bespreken van de planning en uitslagen. Ik schakel gemakkelijk met Lisette en Judith en daarin scheelt het dat we dezelfde werkwijze hanteren. Het is geen massawerk, het gaat om de mens! We kennen alle cursisten bij de voornaam en juist omdat ik een relatief klein bureau heb, is er tijd voor persoonlijke aandacht. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat een cursist zó ontzettend zenuwachtig is, dan drink ik graag een kop thee met hem om hem gerust te stellen. Dat helpt echt. Ik examineer sinds 2021 in opdracht van Quercus en het is leuk om dezelfde cursisten terug te zien omdat zij klaar zijn voor hun volgende stap. Ze stromen door naar volgende niveaus, en ze komen natuurlijk elke drie jaar terug voor hun hercertificeringen. Als ik ze niet meteen herken, dan herkennen ze mij wel. Er zijn immers niet veel vrouwen aan het werk in deze zogenaamde mannenwereld!”

“Als je leert, kom je erachter dat je vaak veel meer kan dan je dacht”

Nooit echt uitgeleerd
Of Rianne tips heeft voor de cursisten? “Zeker. Bij examens van de BEI en de VIAG is destijds besloten dat het boek hierbij gebruikt mag worden. Er werd toen verwacht dat iedereen dan natuurlijk met gemak zou slagen, maar dit viel enigszins tegen. Ik adviseer deze cursisten dan ook vooral om niet alles uit hun hoofd te leren, maar vooral te leren hoe ze goed en snel dingen op kunnen zoeken. Daarnaast is het belangrijk om niet alles in één avondje in je hoofd te willen stampen. Je kunt het beter verdelen over meerdere avonden en zo elke keer een uurtje leren. Na één uur ben je al veel minder scherp en neem je lang niet alles meer in je op. Tijdens het examen is het beter om elke vraag twee keer te lezen om zo de vraagstelling beter te begrijpen. Bekijk ook alle antwoorden voordat je er eentje kiest.” Zelf is Rianne ook nog niet uitgeleerd. “Laatst heb ik een bachelor Master of Business Administration afgerond. Dat heb ik eigenlijk niet eens nodig, maar vind ik gewoon heel leuk! Als je leert, kom je erachter dat je vaak veel meer kan dan je dacht.”