Jasper Fledderus is bij Quercus Energy Technicians als Operationeel Manager nauw betrokken bij de vormgeving van de opleidingstrajecten. De uitvoering bevalt hem net zo goed, want Jasper is in de theorielokalen en praktijkruimte ook actief als docent. “We vinden het belangrijk dat iedereen gehoord wordt, ook de deelnemers zelf. Zo blijven we onszelf verbeteren.” 

 De meerwaarde van opleidingstrajecten

Bij Quercus Energy Technicians steken we naast de standaard certificeringen veel energie in het aanbieden van maatwerktrajecten. Dankzij de kennis die we in huis hebben, kunnen we ons flexibel opstellen. Wil een opdrachtgever dat we op locatie een training komen geven over specifiek schakelmateriaal? Dan stemmen we dit intern af met onze ervaren docenten en gaan we in gesprek over de invulling van de cursus. Dankzij een training op locatie ontwikkelen deelnemers zich in hun eigen werkomgeving, waardoor ze meteen weten hoe ze het in de praktijk moeten toepassen.

“Deelnemers beheersen de basis al na twee à drie maanden, waardoor ze in het werkveld direct van waarde zijn”

De meerwaarde van onze opleidingstrajecten? We leiden deelnemers compact op, wat inhoudt dat ze eerst intensief aan de slag gaan met de theorie- en praktijkkennis. Zo beheersen ze de basis al na twee à drie maanden, waardoor ze in het werkveld direct van waarde zijn. Het is voor bedrijven dan ook makkelijker om deelnemers in een ploeg mee te laten draaien en direct verder te helpen in hun ontwikkeling.

Vernieuwing en optimalisatie

 We letten bij het aanbieden van maatwerk ook op de ontwikkelingen in de sector. Nieuwe normen en veiligheidsbepalingen verweven we direct in ons aanbod, zodat de kennis van deelnemers altijd up-to-date is. Het grote voordeel is dat veel van onze docenten ook zelf nog in het werkveld actief zijn. Zij nemen hun ervaringen uit de praktijk mee terug naar het theorielokaal en onze werkplaats. Hun actuele kennis helpt enorm bij het vernieuwen en optimaliseren van onze opleidingen en certificeringen.

“Geen enkel traject is hetzelfde, maar we trekken veel lering uit ons werk”

Het mooie van de maatwerktrajecten is dat we onszelf bij Quercus Energy Technicians ook blijven uitdagen. Geen enkel traject is hetzelfde, maar we trekken veel lering uit ons werk. Na ieder opleidingstraject blikken we als team uitgebreid terug, zodat we weten wat er de volgende keer nog beter kan om deelnemers zo efficiënt mogelijk op te leiden.

Tijdens een traject hebben de deelnemers het zelf niet altijd door, maar ik zie ze stap voor stap groeien. Dat geeft me als docent veel voldoening: je leert technici iets waar ze de rest van hun carrière profijt van hebben. Ik vind het extra leuk als ze met scherpe vragen bij me terugkomen. Zo word ik uitgedaagd om zelf ook te blijven leren!