Stipel geeft per 1 mei 2024 zelf digitale certificaten uit. Sneller, makkelijker en gestandaardiseerd. Judith Schleper, Coördinator Certificeringen bij Quercus legt uit wat deze verandering voor jou betekent.  

“Ik ben erg enthousiast over de recente veranderingen bij Stipel. Het feit dat Stipel vanaf 1 mei zelf certificaten uitgeeft en een administratieve schakel uit het proces haalt, is voor kandidaten heel positief. Het zorgt er simpelweg voor dat je na het behalen van je examen minder lang hoeft te wachten tot je jouw certificaat in je digitale veiligheidspaspoort kan toevoegen. Dat is mooi, want dan kan je ook sneller in de praktijk aan het werk.” 

“Dat Stipel het proces heeft vereenvoudigd zorgt niet alleen voor meer snelheid, ook voor meer uniformiteit en een centrale registratie van behaalde certificaten. De overgang naar digitale certificaten en de mogelijkheid om deze elektronisch te valideren met een QR-code, zal het proces voor certificaathouders en werkgevers ook aanzienlijk makkelijker maken. Ook het toezicht op de kwaliteit van exameninstellingen wordt verbeterd, wat bijdraagt aan het vertrouwen in de certificeringen die wij bieden.” 

“Omdat 2NextLevel, het examenbureau dat bij ons de Stipel-examens uitvoert, al enige tijd digitale certificaten uitgeeft, verandert er voor onze certificaathouders niet zo veel. Behalve dat we nu dus nog sneller kunnen schakelen. Alleen maar beter dus! Oftewel, een stap in de goede richting!” 

Meer weten over Stipel of wat dit voor jou betekent? Neem gerust contact met ons op.