“Begin dit jaar is de mbo-Railtechniek gelanceerd. Een werk-leertraject dat Railcenter en Quercus Energy Technicians speciaal voor de spooraannemers organiseren in samenwerking met Technical Valley. In september start de tweede groep, waarvoor het nu mogelijk is om je aan te melden”, vertelt René Blauwhoff trots.

“Aan mij een grote klus! Na de succesvolle lancering van mbo-Railtechniek, mag ik er nu voor zorgen dat we op 1 september opnieuw met een enthousiaste groep deelnemers starten. Voor deze groep kunnen de spooraannemers zelf medewerkers inschrijven. Omdat het een relatief nieuwe opleiding is, is het voor mij toch best een klus om deze klas vol te krijgen. Het mooie is dat we actief samenwerken met Railcenter en Technical Valley, we bundelen onze krachten samen. We kunnen bouwen op een stevige expertise in het opleiden in de energie- en railtechniek.”

“Werken aan het spoor is ontzettend gaaf”

“De samenwerking met Technical Valley is minstens net zo goed. Voor de eerste editie heeft Technical Valley de werving van de medewerkers van de spooraannemers opgepakt, die optie staat nu ook open. Dit werk-leertraject is er voor vakkrachten die al in de railtechniek werkzaam zijn, maar die nog niet de juiste papieren hebben. En voor technici die nu werken in de infratechniek, maar die graag willen switchen. Als ik kijk naar de spoorprofessionals die ik heb gesproken, dan valt mij op hoe trots zij zijn op hun vak! Aan het spoor werken is ontzettend gaaf. Bij Quercus bieden wij de basiskennis door in de eerste 16 weken theorie- en praktijkles te geven, Railcenter neemt hen verder mee in de specifiekere railtechnische onderdelen. Zo beschikken de nieuwe spoorprofessionals snel over alle kennis die ze vervolgens meteen in de praktijk kunnen brengen.”

“De eerste keer doen we het goed, de tweede keer nog beter!”

En hoe onderscheidt Quercus Energy Technicians zich van de rest? “Quercus biedt verschillende certificeringen én opleidingen. Neem als voorbeeld de NEN en de BEI voor hoog- en laagspanning. Samen met Technical Valley organiseren we meerdere ontwikkel- en werk-leertrajecten. Wij onderscheiden ons hiermee door de unieke combinatie van certificeringen en opleidingen onder één dak aan te bieden. Hiermee vergroten wij de kennis en capaciteit in de energietechniek. Dat zie je niet veel in de markt.

We zijn een leuk en gedreven team, ontwikkelen ons lesmateriaal zelf en hebben eigen theorie- en praktijklokalen. Onze docenten zijn ervaren in het vak en staan dicht op de praktijk. Wij houden de groepen compact om elke deelnemer veel aandacht te kunnen geven. Zo bieden wij een mooi, compleet pakket. Resultaten uit het verleden bieden normaal gesproken geen garantie voor de toekomst, maar in dit geval ben ik er heilig van overtuigd dat dit bij Quercus wél het geval is! Zaken die al goed gaan, maken we samen nóg beter.”

Klik hier voor meer informatie over deze opleiding en om direct je medewerkers in te schrijven.