Voor elk teamlid bij Quercus is het geven van persoonlijke aandacht heel belangrijk. Dat gaat zeker op voor Lisette Khachadurian – van Dort, Medewerker Opleidingen. Iedereen kent Lisette en Lisette kent iedereen. Zij zorgt ervoor dat je tijd bij Quercus Energy Technicians extra waardevol is en dat het slagingspercentage hoog is. Hoe? Daar gaat ze graag op in!
 
Vertel, hoe lang werk je al bij Quercus? “Al vier jaar! Ik heb een HRM achtergrond en die komt, zeker als het gaat om ontwikkeling, goed van pas. Na mijn opleiding ben ik meteen bij Quercus begonnen. Het team is inmiddels gegroeid. Iedereen heeft een ander takenpakket, toch voelen we als één geheel. Met een gezonde dosis humor, en altijd bereid om elkaar te helpen.”

“Eigenlijk doe ik alles! Ik houd me bezig met het plannen en begeleiden van alle groepen cursisten. Verschillende leeftijden en opleidingsniveaus. Over het algemeen mannen, dat zie je nog altijd meer in de techniek. Ik ben het vaste aanspreekpunt, sta altijd voor ze klaar. Verder zorg ik dat de roosters strak gepland zijn. Die roosters plannen we voor 16 weken vooruit zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn en wat er van ze verwacht wordt. Misschien dat ik nog wel het meest trots ben op ons hoge slagingspercentage, absoluut een gevolg van de aandacht die wij aan iedereen geven.”

“Ik ben het vaste aanspreekpunt, sta altijd voor ze klaar”

“De werk-leertrajecten en ontwikkeltrajecten vanuit Technical Valley vind ik het leukst. Dan zit ik zelf niet de hele dag achter de computer, maar heb ik veel contact met de deelnemers. Zij weten mij te vinden voor vragen over vaktermen, herkansingen of algemene zaken waar ze tegenaan lopen. De sfeer bij Quercus zou ik dan ook omschrijven als laagdrempelig en gezellig. Ik maak graag een praatje bij de koffieautomaat. Het scheelt natuurlijk ontzettend dat ons kantoor zo dicht bij de lokalen zit, zo krijgen we alles mee. Ook het contact met de docenten is heel goed. Ik regel dat zij de lesboeken op tijd hebben en schakel met hen over de cursisten. Momenteel begeleid ik 4 groepen cursisten op leslocatie, en 3 op stage. Onze deur staat altijd open!”

Dat Lisette echt betrokken is, staat buiten kijf. “Iemand anders kan mijn werk net zo goed doen, maar ik bied nét dat beetje extra door die persoonlijke aanpak. Er wordt veel aandacht besteed aan de persoon en er wordt veel gedaan met maatwerk. Dat maakt ons best uniek. Ik ben trots op het feit dat wij zo veel nieuwe technici kunnen opleiden en deze mensen een nieuwe kans bieden in hun carrière. Ik geniet er dan ook van als iedereen met een diploma of een certificaat de deur uit loopt! Daar krijg ik energie van. Het is belangrijk dat we ons steeds beter kunnen inzetten voor de energietransitie en dat iedereen straks kan voldoen aan de nieuwe eisen. Denk aan een warmtepomp en zonnepanelen. Het net moeten we zo uitbreiden dat iedereen in Nederland kan worden voorzien van duurzame energie. Zelf rijd ik ook in een elektrische auto, het is dus maar goed dat ik zo strak kan plannen!”