Zijn eigen ervaringen delen, dat vindt docent Gerco Klein een van de leukste dingen aan het docentschap. Bij Quercus Energy Technicians begeleidt Gerco zowel op theoretisch als praktisch vlak deelnemers bij hun ontwikkeling in de energietechniek.

Tijdens de lessen haalt Gerco bewust veel voorbeelden uit zijn eigen loopbaan aan. “Voor de monteurs in opleiding blijft de praktische uitvoering het meest interessant. Anders hadden ze wel voor een kantoorbaan gekozen”, knipoogt hij. “Daarnaast kun je in de techniek heel veel leren van elkaars ervaringen.”

“Ik vind het leuk om anderen iets bij te brengen over dit mooie vak”

Gerco was al jarenlang werkzaam in de techniek toen hij bij Quercus Energy Technicians de stap naar het docentschap maakte. “Ik kwam er in het werkveld achter dat ik het leuk vind om anderen iets over dit mooie vak bij te brengen. Als iemand ambitie en potentie toont, krijg ik daar enorm veel energie van”, glundert Gerco.

Het lesgeven aan kleine groepen ziet hij als een groot voordeel. “Zo kunnen we naast de verplichte onderdelen samen ontdekken wat iemand leuk vindt en kunnen we ook veel aandacht besteden aan veiligheid en teamwork. Zo houden we het afwisselend!”

“Die diploma’s en certificaten bieden veel mogelijkheden voor de toekomst”

Voor Gerco vormt de theorie een belangrijke basis. “Je moet weten waar je mee omgaat, maar we zitten heus niet alleen maar met de neus in de boeken. Het is juist goed om resultaat van je werk te zien. Daarom gaan de deelnemers met veel verschillende praktijkopdrachten aan de slag, wat uiteindelijk enorm helpt bij het behalen van hun diploma’s en certificaten.”

“Die diploma’s en certificaten bieden veel mogelijkheden voor de toekomst”, vervolgt Gerco. “Als ik de monteurs na hun opleidingsperiode weer tegenkom, vind ik het dan ook erg mooi om te horen hoe ze nog altijd stappen maken in hun vakgebied!”